Forside

Velkommen til

Cafe Elefanten

home_cafe_iconbox_1

Håndlavet

home_cafe_iconbox_2

Frisk og sødt

home_cafe_iconbox_3

Traditionelt

home_cafe_iconbox_4

Skabt med kærlighed


Den originale

traditionMan kan næsten smage den, den hyggelige drik af kaffe. En solid keramikkop er fyldt med den varme og skarpe smag, som luner om din tunge og glider ned på ingen tid. Kaffe er en essentiel del af hverdagen i mange voksnes tilfælde, og det er lige fra morgenstunden af, at vi indtager de første slurke af varm og stærk kaffe. Kaffe er en integreret del af dagligdagen og fås både hjemme til eftermiddagskaffebordet og om aftenen, som aftenkaffe, og på arbejdspladsen til møder og helt generelt gennem hele dagen. Dette gør også kaffen til en populær drik med et væld af forskellige varianter, de kassiske, eksotiske, eksperimenterende og moderne slags. Hvis du går på jagt efter nye kaffetyper, findes de ofte spredt i diverse cafeer. Læs om hvilken kaffe, du skal gå efter at smage og bryggemetoder her på Cafe Elefanten.


Læs mere

Læs vores blog

January 22, 2019
hovedtyper af teambuilding

Find den teambuilding der virker på dig.

Hold er mere effektive og samarbejder, når de bruger Huddle. Men selv stærke hold kan drage fordel af teambuilding øvelser; de er en fantastisk måde at forbedre kommunikation, moral, motivation, produktivitet, hjælpe medarbejdere eller nye hold til at lære hinanden bedre at kende og lære om ens styrker og svagheder. Teambyggespil og aktiviteter kan bruges af enhver virksomhed, stor eller lille, til at fremme bedre teambuilding på arbejdspladsen, og som de fleste virksomhedsejere og ledere ved, er godt samarbejde et af de vigtigste faktorer i forbindelse med virksomhedens succes. Der er fire hovedtyper af teambuilding, som omfatter: Kommunikationsaktiviteter, problemløsning og / eller beslutningstagningsaktiviteter, tilpasningsevne og / eller planlægningsaktiviteter og aktiviteter med fokus på at opbygge tillid. Tanken er at udføre forskellige aktiviteter, der både er sjove og udfordrende, og det har også den "bivirkning" at opbygge teamwork færdigheder, der kan bidrage til at forbedre medarbejdernes ydeevne og produktivitet på kontoret. I denne første tranche tager vi et kig på 10 meget effektive og sjove teambygningsaktiviteter, der er udviklet til at forbedre kommunikations- og problemløsningskompetencer. Disse 10 teambygningsaktiviteter vil få din virksomhed godt på vej til at opbygge et hold af jævnaldrende, der arbejder godt sammen, er produktive og har fornyet fokus.

Teambuilding er et godt sted at starte med et bedre sammenhold

Og glem ikke at give dine teams den teknologi, de behøver for at forblive samarbejde, er afgørende for at bevare dette fokus. Find ud af, hvad dit hold kan opnå ved hjælp af Huddle. Teambygning aktiviteter: Start ud ved at have hvert holdmedlem hemmeligt skrive ned to sandheder om sig selv og en løgn på et lille stykke papir - åbenbar ikke for nogen, hvad du skrev ned! Når hver person har gennemført dette trin, skal du tillade 10-15 minutter til åben samtale - ligesom et cocktailparti - hvor alle quizser hinanden om deres tre spørgsmål. Tanken er at overbevise andre om, at din løgn faktisk er en sandhed, mens du på den anden side forsøger at gætte andre folks sandheder / løgne ved at stille dem spørgsmål. Ikke afslør dine sandheder eller lyver for nogen - selvom flertallet af kontoret allerede har regnet ud! Efter samtaleperioden samles i en cirkel og gentager en gang en af ​​dine tre udsagn og har gruppestemningen om hvilken en de tror er løgnen. Du kan spille dette spil konkurrencedygtigt og tildele point for hver løgn du gætter eller for at stoppe andre spillere på din egen løgn. Dette spil hjælper med at opmuntre til bedre kommunikation på kontoret, og det giver dig mulighed for at kende dine kollegaer bedre.
January 20, 2019
bruger det pejsebrænde

Pejsebrænde er godt til forskellige ting

Hvordan står træ røg i forhold til andre luftforurenende stoffer? Der er mange typer luftforurenende stoffer, og træ røg er placeret i sammenligning med de andre typer luftforurenende stoffer. I den nordlige del af USA og Canada siges det at være 25 procent af alle fine partikler, 15 procent af de flygtige organiske kulsyre (VOC) og 10 procent af carbonmonoxidet. I visse samfund har der været tilfælde, hvor træ røg har været kilden til det meste af det partikelformige stof, der findes i luften. Dette har fundet sted i tætbefolket byområder og i dale, der er fastgjort i bjergene, således at trærøgen ikke spredes; i stedet sætter det sig tilbage på byen. Er der meget forskel på effektiviteten af ​​forskellige brændeovne? Som reaktion på den offentlige bekymring over forurenende stoffer forårsaget af træforbrænding udstedte Miljøstyrelsen i 1988 regler, som tvang producenter af brændeovne til at forbedre deres produkter. De ældre ovne, pre-EPA-certificering, vil typisk udstille 40 til 60 gram fine partikler i luften hver time. Efter at fabrikanterne var forpligtet til at opfylde EPA-standarder, blev den tilladte grænse først fastsat til 8,5 gram pr. Time; i 1990 blev denne grænse skåret til 7,5 gram pr. time (4,1 gram for katalytiske ovne). Disse nyere modeller er også mere sikre at bruge, fordi renere brændende brande producerer mindre creosotopbygning i skorstene, hvilket er en førende årsag til skorsten brande.

Pejsebrænde er godt til mange ting

Er det ok at brænde designer logfiler? Designer logs har lave mængder af energi output. Hvis du ikke bruger det pejsebrænde logfiler simpelthen for stemning, så designer logfiler vil fungere tilstrækkeligt. Dog anbefales det ikke at opfylde dine varmebehov. I modsætning til pellets, der er lavet af savsmuld, der er bundet sammen af ​​den naturlige cellulose inden i træet, er designer logs ofte bundet af brugt bitumen olie. Hvis du ikke kender ingredienserne i din falske log, anbefales det at du ikke bruger det til pejsebrænde. Der er ingen statistikker om, hvordan indskud kan beskadige dit komfur eller pejs eller om giftstoffer frigivet fra bindemidlerne. Konklusion Brændende træ til hjemmeopvarmning er stadig det mest praktiske valg for mange mennesker i Nordamerika. For at minimere forureningen fra trærøg og for at maksimere træets varmeenergipotentiale kan husejere drage fordel af ved at forstå det grundlæggende ved effektiv vedbrænding og vedligeholdelse af træbeholdere.
January 18, 2019
leje en flyttebil i Danmark

Lej en flyttebil er blevet populært i danmark

Lej en flyttebil Danmark med Sixt for en fantastisk måde at grundigt sætte pris på og nyd alt hvad dette dejlige skandinaviske land har at byde på. Vores Premium flåde har en bred vifte af udlejningsbiler, så du er sikker på at opfylde dine budget- og mobilitetsbehov. Tjek vores gode biludlejning tilbud i Danmark og book online for at sikre, at dit nordiske eventyr er så behageligt og stilfuldt som landet selv. En biludlejning i Danmark er en god måde at nyde din ferie på. Du kan se alle de arkitektoniske og naturlige højdepunkter i landet i din udlejningsbil. Lej en flyttebil på Københavns Lufthavn eller på nogle af vores andre bekvemme steder og få din rejse hurtigt i gang. I Danmark kan du tage klassikerne i den ultramoderne Royal Danish Opera i København, eller rock hårdt og tungt på Roskilde Music Festival. Uanset om du kører langs sine maleriske brostensbelagte gader eller sine fantastiske strande med hvide sandstrande, forvent at vække dine sanser her.

Lej en bil der er kan bruges til flytning

Det lille land i Danmark byder på et udvalg af vinteraktiviteter. Faktisk har danskerne endda et ord for kuldeværdighed: hygge. Der er mange udendørs aktiviteter at gøre udendørs som skøjteløb. Aalborg, København, Fyn og Esbjerg har alle udendørs skøjtebaner åbent fra december til februar. Fra slutningen af ​​november til begyndelsen af ​​januar kan du nyde julemarkederne. Der er flere i København som den i Tivoli, og du kan besøge HC Andersen-markedet i Odense. Hvis du leder efter en måde at undslippe det kolde vejr, gå til et museum! ARoS Aarhus Kunstmuseum anbefales, ligesom Louisiana Museum of Modern Art ligger langs vandet mod Sverige, 40 minutters kørsel nord for København. Vinterturen bliver koldt, og det anbefales at have en større sedan eller et køretøj med allhjulsdrev for sikre rejser i Danmark. Vores Service Med vores udlejningsbiler i Danmark kan du vælge mellem førsteklasses mærker som BMW, Mercedes-Benz og Porsche. Vi tilbyder overkommelige priser på en omfattende flåde af up-to-date-køretøjer. Når du bestiller din leje en flyttebil til Danmark online, kan du skræddersy din udlejningsbil med mange valgfrie funktioner. Yderligere førerdækning, GPS og børnesæder er blot nogle af de ekstraudstyr, vi kan tilbyde for at hjælpe dig med at få den bedste oplevelse med din biludlejning i Danmark.

Flyttebil er nemme og billige at leje

Lejer og fører skal have et gyldigt amerikansk kørekort til at leje en flyttebil i Danmark. Hvis din licens er trykt i et andet alfabet end Latin, som russisk, arabisk eller kinesisk, skal du have en international førerens tilladelse. En IDP kan fås, før du forlader USA fra enten den amerikanske bilforening eller den amerikanske automobile touring alliance. Visse tariffer og betingelser gælder også for besøgende, så husk at vælge dit permanente bopælssted for at leje en flyttebil Danmark. Aldersbegrænsninger Alle førere i alderen 20 år og ældre, der har haft en licens i mindst et år, kan leje en flyttebil i Danmark. Der er dog visse alderskrav til specifikke bilmodeller samt et tillæg på ca. $ 20, der gælder for alle chauffører under 26 år. betalingsmetoder Vores biludlejning tilbud i Danmark skal laves med et kreditkort. Sixt accepterer alle større kreditkort og AirPlus. Alle forudbetalt og betalingskort, såsom VISA Electron, accepteres ikke med undtagelse af MasterCard-debit og Visa Electron for bilgrupper E, C og I. Betalingsmetoden skal være udstedt i førerens navn og skal præsenteres hos tidspunktet for køretøjets afhentning.

Hvad er det bedste ved at have en flyttebil

Ulykker I tilfælde af en ulykke, skal du ringe til politiet, selvom intet andet køretøj var involveret. Nødnummeret til politiet, ambulancen og brandvæsenet er 112. Eventuelle skader skal indberettes til Sixt i lejeperioden, og ulykkesrapporten, der er vedlagt køretøjsdokumenterne, skal udfyldes.
December 22, 2018
kan udføre autolakering

Få din bil til at se ud som ny med autolakering

De fleste familier er efterhånden ejere af en bil. Mange vil være dybt afhængig af denne for at få hverdagen til at hænge sammen. Dog vil bilen for mange også være det dyreste de ejer. Derfor vil man selvfølgelig også forsøge at passe godt på den. Imidlertid skal den fortsat bruges, og det er derfor umuligt at holde at den som ny. Særligt hvis man har børn, kan der lynhurtigt kommer ridser i lakken, når dørene åbnes. Samtidig kan man også komme ud for, at andre laver en ridse i ens bil, når man eksempelvis holder på en parkeringsplads eller lignende. Når man kommer ud til sin bil efter at have været inde for at købe ind, kan man blive så rasende, at det kan være svært at vide, hvordan man skal reagere. Dette gælder i endnu højere grad, hvis dem, der har lavet ridsen, ikke engang har lagt en seddel. Selvom en ridse i lakken selvfølgelig ikke gør noget i forhold til, hvordan bilen fungerer, er det fortsat utrolig irriterende. Først og fremmest vil det automatisk få bilen til at se en smule mere slidt ud, men derudover kan det også give problematikker, hvis man ønsker at sælge bilen videre. Da ens bil netop er så mange penge værd, er det utrolig frustrerende, når en lille ridse skal gøre, at man i sidste ende vil få færre penge for bilen. Heldigvis er der hjælp at hente. Der findes nemlig en lang række steder, der er eksperter i at ordne denne type ridser med autolakering. På den måde kan man få malet ridsen, så den ikke er til at se. Dette er en god løsning, da en ridse netop ikke gør noget for bilens funktion, men udelukkende handler om udseendet.

Autolakering – få et godt tilbud

Som det allerede er nævnt, findes der flere steder, der kan udføre autolakering. Dermed handler det om, at man skal finde det rigtige sted. Det er vigtigt, at man finder et sted af høj kvalitet. Det kan nemlig hurtigt komme til at gå galt, hvis det ikke bliver gjort ordentligt, og det kan faktisk ende med at se endnu grimmere ud end med selve ridsen. Selvfølgelig ønsker man samtidig også at finde et sted til en ordentlig pris, og det er at ramme denne fine balance, som kan være det svære. Derfor kan det også være en god idé at opsøge de forskellige firmaer, hvor man kan få et tilbud.

Med autolakering er det kun skaden, der får en omgang

Mange har førhen opleve, at de har fået en ridse eller en anden form for skade, der har betydet, at hele bilen skulle ordnes. Dette gør sig ikke gældende, hvis man finder det rette sted med autolakering. Her kan man nemlig nøjes med kun at ordne på den lille ridse eller anden skade. Dermed bliver det altså en langt mindre opgave, og det vil dermed også blive billigere.
December 10, 2018
træpiller prøven

Træpiller er den bedste måde at spare penge ved opvarmning

Bulkdensitet er en parameter, som direkte påvirker lager- og transportomkostninger, da højere bulkdensitet fremmer produktkompakthed i fragtbeholderen. Bulkdensiteten afhænger af pilletørrelse (både længde og diameter), enkeltpilledensitet og fugtindhold. Pilletørrelse påvirker pillestyrken yderligere, da en længere pille let kan brydes i forhold til en kortere. Bulldensiteten af ​​pille med 6 mm diameter (med en gennemsnitlig partikeldensitet på 1764 kg / m3) viser sig at være 609 kg / m3 sammenlignet med bulkdensiteten af ​​pille med 8 mm diameter (med en gennemsnitlig partikeldensitet på 1687 kg / m3) som viser sig at være 621 kg / m3 [27]. Pilletørrelse (længde) påvirker også brændingseffektiviteten. Sikanen og Vilppo (2012) konstaterede, at træpiller brændtemperaturen faldt med 31% og røggastemperaturen med 25%, idet pillelængden stiger fra 5,8 mm til 13,1 mm [28]. Anvendelsen af ​​bindemidler som tilsætningsstoffer har vist sig at have en virkning på pillelængden. Stahl et al. (2012) konstaterede, at stivelsesadditiv øger pillelængden betydeligt, når der ikke anvendes noget skæreblad [13]. Råmaterialer med større partikelstørrelse og højere MC reducerer bulkdensiteten af ​​produktet, mens højere proces temperaturer og tryk forøger bulkdensiteten [12]. Tabil et al. (2011) og Samuelsseon et al. (2012) fandt også et omvendt negativt forhold mellem fugtindholdet og bulkdensiteten [21, 29]. Bulketætheden af ​​blødwoodpille stiger med 20-25 kg / m3 med en tilsætning af 5% barkadditiver [30]. Dette skyldes, at bark indeholder 8-10 gange højere koncentrationer af metaller, såsom aluminium, jern og natrium end i stamme træ. Andre tilsætningsstoffer, såsom lignosulfonat og forskellige typer stivelse, reducerer fugtindholdet i træpiller, hvorved produktets bulkdensitet øges.

Træpiller er noget der er værd at bruge som brænde

3. Termiske egenskaber De termiske egenskaber, der er gennemgået i denne undersøgelse, omfatter (i) opvarmningsværdi, (ii) askeindhold, aske-smeltepunkt og grundstofsammensætning og (iii) emissionstildeling. 3.1. Opvarmning Værdi Opvarmning værdi (brændværdi) er den vigtigste træ pellet karakteristik, da højere varme værdi betyder højere energi output fra samme mængde produkt og dermed lavere omkostninger for kunden. Opvarmningsværdien udtrykkes enten som lav varmeværdi (LHV) eller højvarmeværdi (HHV). LHV bestemmer den maksimale mængde varme, der er genereret eksklusive fordampningsvarmen, mens HHV er den varmeværdi, der produceres ved total forbrænding af brændstofenheden. Beregningsværdi (kilo Jules / gram) er relateret til koncentrationerne af kulstof, hydrogen, oxygen, svovl, nitrogen og aske, der er til stede i træpiller prøven og beregnes ved anvendelse af følgende ligning [31]: hvor C, H, O, A, S og N repræsenterer massefraktionerne henholdsvis af henholdsvis carbon, hydrogen, oxygen, aske, svovl og nitrogen. HHV er positivt relateret til kulstof-, hydrogen- og svovlkoncentrationen, men negativt relateret til nitrogen- og oxygenkoncentration. Hvis den biomasse, der anvendes til fremstilling af pille, opnås fra kvælstoffastgørelsesarter (fx alttræer), vil brændværdien af ​​disse træpiller være meget lavere.

Træpiller er noget af det bedste til afbrænding

Træbark er også kendt for at indeholde mere kvælstof end træet [32, 33]. Softwoods har generelt en højere varmeværdi end hårdttræ [34]. Den gennemsnitlige bruttoværdi ved træ er 20,25 MJ / kg [4]. Tilstedeværelsen af ​​lignin øger også brændværdien af ​​woody biomassen [35]. Opvarmningsværdien påvirkes også af varmeledningsevnen, der afhænger af varmeledningen under pelletopbevaring [36, 37]. Tilsætningsstoffer (lignosulfonat, kartoffelmælk og kartoffelskrælningsrester) påvirker ikke træpiller brændværdi [17] væsentligt. 0,5% dosis af motorolie og vegetabilsk olie øger brændværdierne, og 0,5% majsstivelsesadditiv reducerer brændværdierne med ca. 0,5 MJ / kg [26].